2020-09-01 13:26:42

Organizacija prvog nastavnog dana

Poštovani roditelji i dragi učenici,

nova nastavna  godina počinje u ponedjeljak, 7. rujna 2020. godine

Raspored ulaska i početak nastave nije isti za sve razredne odjele pa molimo da ga pažljivo proučite (Raspored se nalazi u prilogu). Raspored početka nastave vrijedi za prvi radni dan. Prema preporukama za rad u uvjetima povezanim s COVID -19 ovu školsku godinu započet ćemo radom u smjenama za sve učenike Škole. Raspored sati i sve potrebne informacije učenici će dobiti u ponedjeljak, 7. rujna. Sve informacije objavit će se i na mrežnim stranicama Škole. 

Svi razredi borave u školi  dva školska sata  (Sat razrednog odjela, 80 minuta) .

Učenike uvode i izvode razrednici.

Učenici od 1. do 4. razreda ne trebaju nositi zaštitne maske.

Učenici od 5. do 8. razreda dobit će platnene maske od svojih razrednika/ica , no za prvi dan potrebno je donijeti svoje. Maske su učenici dužni nositi u zajedničkim prostorima (hodnik, sanitarije)  

Svi učenici pri ulasku u školu upotrebljavaju dezinfekcijski otirač,  dezinficiraju ruke/ peru ruke u toaletu te ulaze u učionicu u pratnji razrednika/ice.

Svi učenici trebaju donijeti školsku torbu zbog preuzimanja udžbenika.

Dragi učenici, molimo da dođete u predviđeno vrijeme te se ne zadržavate na vanjskom školskom prostoru  po  izlasku iz škole.

Prije dolaska u školu roditelji su dužni izmjeriti tjelesnu temperaturu djeteta. U  slučaju povišene temperature (37,2) i  pojave akutnih simptoma zarazne bolesti (npr. kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje) učenik ne dolazi u školu.

Poštivanjem epidemioloških preporuka te zajedničkom strpljivošću i razumijevanjem možemo doprinijeti očuvanju vlastitog  zdravlja i zdravlja ljudi oko nas.

U nastavku možete pronaći poveznice na sve važnije dokumente u vezi korona virusom.

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf


Osnovna škola "Kantrida" Rijeka